LA 23a CARRERA DE GALÁPAGOS VA DEIXAR LES VICTÒRIES 200 I 201 ESPANYOLES

La 23a Carrera de Galápagos va ser la prova que va donar el tret d’eixida a la nova edició del Circuit de Carreras Populares de la Ciutat de València. No obstant això, aquesta carrera no sols serà recordada per ser la primera prova de l’any 2022, sinó per deixar-nos les victòries espanyoles 200 i 201 en la història del Circuit de Carreras.

Aquesta fita històrica va ser aconseguit per Alberto López Barceló del Serrà Club Atletisme (0.17:31) i per Sheila Simao Vale del C.A Delta València (0.20:38) els qui es van alçar com a vencedors de la prova. Amb això se sumen a la llarga llesta de guanyadors que formen part de la història del Circuit de Carreras.

Per a aconseguir aquesta proesa han sigut necessàries un total de 163 carreres. per a arribar a aquesta fita que va posar el punt de partida un 10 d’abril de 2005 amb la primera victòria de Christian Tamayo Blanes en la X Volta a Peu a Orriols. Mentre que Marta Esteban Poveda va aconseguir la número 100 en la XI Volta a peu Solidària “És Possible” un 18 de desembre de 2011.

Si atenem les xifres proporcionades per Vicent García San Rafael, fins hui s’han aconseguit un total de 54 victòries espanyoles en la categoria masculina i 147 en la femenina. Només hi ha hagut huit proves on no hi ha hagut victòria nacional. Dins d’aquestes 201 victòries; Raquel Landín Cobos s’ha emportat el primer lloc en 40 ocasions, seguida per Marta Esteban Poveda amb 28 i María José Cano amb 11, entre moltes altres que han repetit en el més alt del podi. Entre les victòries masculines destaca l’últim guanyador de la prova de Galápagos, Alberto López, qui s’ha emportat l’or fins a nou ocasions

La resta de victòries del Circuit es reparteixen sobretot entre participants del Marroc, amb 116 primers llocs, 107 masculins i 9 femenins. Li segueix l’Equador amb quatre, Veneçuela i França amb dos i Alemanya amb una.