III Volta a Peu per la Discapacitat

Un total de 2.500 corredors participen en la III Volta a Peu per la Discapacitat

Abans de la carrera s’han celebrat exhibicions d’esport adaptat per a donar visibilitat i trencar les barreres que han de superar els i les esportistes amb discapacitat.

València, 30 d’abril de 2022

Després d’un mes sense Circuit de Carreres Populars, el barri de Benicalap ha acollit esta vesprada 30 d’abri, la III Volta a Peu per la Discapacitat, amb una participació de quasi 2.500 corredors. La carrera ha tingut com a principal objectiu donar visibilitat a totes aquelles persones amb discapacitat i al treball que realitzen les diferents associacions per a aconseguir una inclusió real. Per això, des de les 16.30 s’han realitzat exhibicions d’esport adaptat fins a l’hora de la carrera, gràcies a la col·laboració de l’Oficina Municipal d’Atenció a la Diversitat Funcional (OMAD).

Per primera vegada en el que va d’any, la carrera s’ha celebrat un dissabte i en horari de vesprada, amb la intenció de donar opció als corredors que no poden fer-ho els diumenges. L’eixida s’ha donat a les 18.00 hores en l’Avinguda Llevant UD i ha transcorregut per l’Av. Joan XXIII, Av. Equador, passant per zones tan característiques de la ciutat com el Gremi Artesà d’Artistes Fallers.

En la categoria femenina, la millor marca ha sigut per a Silvia Ortiz Morocho que participa de manera independent i ha finalitzat la prova amb un temps de 00.15:17. Li ha seguit Raquel Landín Cobos del The Kenyan Urban Way i la tercera posició ha sigut per a Lucía María Mocholo del Redolat Team.

El corredor més ràpid ha sigut Rubén Crespo Romera, del club Crespo Runners, amb un temps de 00.13:21. La segona posició ha sigut per a Zakaria El Maataoui, del CA Els Sitges Burjassot, que ha quedat a tan sols un segon del primer lloc. Leonardo Coito del CD Metaesport ha completat el podi.

Mentres entraven els corredors per línia de meta, ha començat a caure la pluja que no ha pogut impedir que se celebrara l’entrega de premis ni les carreres destinades a menors de 14 anys, que ha comptat amb una participació aproximada de 200 xiquets/as.

Esta quarta prova puntuable corresponent al 17é Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València ha estat organitzada per la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb l’Oficina Municipal d’Atenció a la Diversitat Funcional (OMAD).

Els resultats de la classificació es poden consultar en l’enllaç següent:

https://sportmaniacs.com/es/races/iii-volta-a-peu-per-la-discapacitat-ldquociutat-de-valenciardquo

La següent cita serà la 7a Carrera José Antonio Redolat

El Circuit de Carreres continuarà l’activitat el pròxim 15 de maig amb la 7a Carrera José Antonio Redolat, que es traslladarà al barri de Campanar. Esta prova tornarà a l’horari habitual del Circuit, les 9.00 hores, i tindrà una distància aproximada de 5.000 metres.